Blueberry Lime Cheesecake

Λατρεύουμε αυτό το cheesecake επειδή μας κάνει να νιώθουμε καλά μετά που το τρώμε, γιατί δεν είναι μια βόμβα ζάχαρης. Ξέρετε τι εννοώ!!!!  Αυτό το cheesecake είναι γεμάτο από ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ, ΙΝΕΣ και ΝΕΡΟ. Υγεία και υγιή λίπη!  🙂 Αγαπήστε το.Blueberry Lime Cheesecake
Για την βάση:
3/4 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι χουρμάδες medjul
1/2 κουταλάκι φασόλι βανίλιας ή εκχύλισμα
1 πρέζα ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων
Προσθέστε λίγο νερό εάν χρειάζεται για να βοηθήσετε το μείγμα
Συστατικά τυριού cheesecake:
2 1/4 φλιτζάνι ωμό κάσιους, μουλιασμένο σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι ξύσμα lime (μοσχολέμονο)
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο
1 κ. σ.  ξύσμα lime (μοσχολέμονο)  περισσότερο για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι αποξηραμένα blueberries  περισσότερο για γαρνίρισμα μουλιασμένα σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για να φτιάξετε την βάση:
Ανακατέψτε τα συστατικά της βάσης (κρούστα) στον επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ) που διαθέτετε μέχρι να σχηματίσουν ένα κολλώδη μείγμα. Πιέστε την κρούστα σε ένα ταψάκι.
Για να δημιουργήσετε το στρώμα τυριού cheesecake:
Το προηγούμενο βράδυ, βάλτε τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό. Την επόμενη μέρα, στραγγίστε και ξεπλύνετε. Τοποθετήστε τα κάσιους για μερικά λεπτά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ξύστε τις πλευρές από το  μπολ αναμείξεως για να ξεκολλήσετε τυχόν μείγμα και προσθέστε ξύσμα μοσχολέμονου, 1/4 φλιτζάνι από το γλυκαντικό που προτιμάτε, βανίλια και ανακατέψτε πάλι. Στη συνέχεια ρίξτε το λιωμένο λάδι καρύδας στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά. Καλύτερα δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο γλυκαντικό, αν χρειαστεί.
Πάρτε λίγη ποσότητα από το μείγμα του cheesecake για να καλύψετε την κρούστα δημιουργώντας ένα λευκό στρώμα περίπου 2.5 εκατοστά . Κατόπιν τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.
Για να κάνετε το στρώμα cheesecake βατόμουρου:
Προσθέστε 1 φλιτζάνι αποξηραμένα blueberries στο υπόλοιπο cheesecake στο μπλέντερ σας και ανακατέψτε ομαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Εάν τα blueberries σας είναι ξινά μπορεί να χρειαστείτε ακόμα παραπάνω από το γλυκαντικό της αρεσκείας σας.
Απλώστε το στρώμα βατόμουρου πάνω από το λευκό στρώμα και διακοσμήστε με μουλιασμένα blueberries και ξύσμα από το μοσχολέμονο (lime).
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε τον στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια μπορείτε να το μεταφέρετε στο ψυγείο σας για μερικές ακόμη ώρες.
Blueberry Lime Vegan Cheesecake | Pretty PiesΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Χρησιμοποίηστε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά για να γίνει αυτό το cheesecake ψηλό και όμορφο. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο ταψάκι, τα στρώματα και το κέικ σας θα είναι πιο  λεπτά.
Μπορεί να διατηρηθεί περίπου μια εβδομάδα σε ψύξη και ένα μήνα στην κατάψυξη. Εάν είναι κατεψυγμένο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Καλύτερα να το τεμαχίσετε  σε κατάσταση ψύξης όχι κατεψυγμένο.

Μπορείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο για την παρασκευή του πατώντας εδώ.

Πηγή: prettypies.com

Add reply

Απάντηση

error: Copyright karpos.gr !!