Υγιεινά Cookies

Τα πιο Υγιεινά Cookies που υπάρχουν

Υλικά:

1 ½ φλ. ωμά καρύδια ή pecan https://goo.gl/nTXfDG

1 φλ. χουρμάδες χωρίς πυρήνα https://goo.gl/Z8bo8G

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια σκόνη

1 Flax ή Chia Egg  https://goo.gl/KcjZFN (1 κουτ. σούπας αλεσμένο λινάρι ή chia σε 3 κουτ. σούπας νερό με παραμονή 10 λεπτών στο ψυγείο)

1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο https://goo.gl/kLHxAS

½ φλ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας https://goo.gl/NMNBmV

 

Οδηγίες Παρασκευής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C  και στρώστε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Στον πολυκόφτη τροφίμων με λεπίδες, επεξεργαστείτε τους χουρμάδες με τα καρύδια μέχρι να σχηματιστεί μια εύθρυπτη υφή. Προσθέστε αλάτι, μαγειρική σόδα, βανίλια, το αυγό λιναριού ή chia και το ξύδι και επεξεργαστείτε ξανά μέχρι να γίνει σχετικά ομαλό το χτύπημα, λίγο πιο κολλώδες από την παραδοσιακή ζύμη μπισκότων. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά

 

Πλάστε με βρεγμένα χέρια ομοιόμορφα μπαλάκια ζύμης και πατήστε τα σε μορφή cookie στο χαρτί ψησίματος. Ψήστε στους 175°C για 12 λεπτά ή έως ότου οι άκρες είναι ελαφρώς σκληρές. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν και να σφίξουν.

Σερβίρετε αμέσως και αποθηκεύστε τα υπόλοιπα σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο ή στον καταψύκτη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αντέχουν μια εβδομάδα στο ψυγείο ή ένα μήνα στην κατάψυξη.

Προσθήκη απάντησης

Απάντηση

error: Copyright karpos.gr !!