Muffins μπανάνας με ζάχαρη καρύδας

 Όσο και να λατρεύουμε τις μπανάνες στο σπίτι μας, πάντα καταλήγουμε με δύο τρεις να μαυρίζουν και να μαραζώνουν στην φρουτιέρα. Τις έχουμε κάνει smoothies μεταξύ άλλων αλλά πολύ συχνά κάνουμε και muffins. Αυτήν την φορά θα δοκιμάσουμε τη ζάχαρη καρύδας. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ νόστιμο. Όχι υπερβολικά γλυκό, το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό μας καφέ. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε ότι η ζάχαρη καρύδας έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Σε αυτή τη συνταγή δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυγά και μίξερ. Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για αυτά τα σούπερ αφράτα και τολμώ να πω υγιεινά κεκάκια:

 

  • Ποσότητα: 12 muffins
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. baking powder
  • ½ κ.σ. μαγειρική σόδα (baking soda)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλες μπανάνες λιωμένες πλήρως
  • ¾ κούπας ζάχαρη καρύδας
  • ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • 330ml ανθρακούχο νερό
  • ⅓ κούπας λιωμένο βούτυρο (76γρ)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking soda, το baking powder και το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  4. Τα προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού μαζί με το ανθρακούχο νερό, τις νιφάδες βρώμης και τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη να ανακατευτούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε σε μία φόρμα για muffins 12 καραμελόχαρτα
  6. Αδειάζουμε το μίγμα ισομερώς στα καραμελόχαρτα
  7. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε με απλή ζάχαρη το κάνουμε κατά την ίδια ποσότητα απλά θα έχουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Το μυστικό για αφράτα κεκάκια είναι να μην ανακατέψουμε για πολλή ώρα τα υλικά.
Πηγή: http://www.craftcooklove.gr

Προσθήκη απάντησης

Απάντηση

error: Copyright karpos.gr !!